Běžecký pás smrdí

Běžecký pás smrdí

Používáním běžeckého pásu se výborně spalují kalorie, avšak je nutné o něj také pečovat. Pálivá vůně je známkou toho, že váš stroj potřebuje údržbu. Je třeba provést důkladné odstraňování problémů s hlavními součástmi stroje.

Před provedením takových úkolů odpojte zařízení od zdroje napájení. Řiďte se pokyny pro údržbu od výrobce běžeckého pásu, abyste snížili riziko selhání stroje.

Údržba motoru

Motor je běžným zdrojem zápachu na běžícím pásu. V průběhu času se motor může ucpat nečistotou, vlasy nebo prachem. Odpojte stroj ze zdroje a odstraňte kryt motoru podle pokynů v uživatelské příručce. Kolem motoru a lopatek ventilátoru použijte stlačený vzduch a vakuum. U levnějších modelů běžeckého pásu si dejte pozor na nadměrné tření, které může způsobit přehřátí a doutnání lepenkových součástí v motoru.

Zkontrolujte palubu

Správná údržba pásu a paluby běžícího pásu může snížit množství tření a statické elektřiny, kterou váš stroj generuje. Po vyčištění motoru běžeckého trenažéru vyčistěte pás, plošinu a spodní stranu stroje. Pokud to váš model běžícího pásu doporučuje, namažte pás a palubu. Pokud váš pás nebo palubní systém utrpěl nějaké poškození nebo se zdá být opotřebovaný, vyměňte jednotlivé díly podle pokynů výrobce běžeckého pásu.

Hledání elektrických šortek

Pokud se zdá, že je váš motor, pás a palubní deska v dobrém provozním stavu, zápal spálení může být způsoben elektrickým zkratem v motoru, konzole nebo kabeláži vašeho běžícího pásu. Nadměrná statická elektřina může způsobit selhání elektrických součástí běžeckého pásu. Umístěte svůj běžecký pás na podložku, abyste absorbovali tření a zachytili úlomky dříve, než pronikne do motoru. Pokud máte podezření na zkrat elektrického proudu, zavolejte elektrikáře nebo zkušeného opraváře běžeckého pásu

Opatření pro odstraňování problémů

Pálivý zápach pocházející z vašeho běžícího pásu může být drobným problémem, který si můžete napravit sami, nebo může být velkou opravou, kterou musí provést profesionální servisní pracovník. Vždy postupujte podle pokynů pro odstraňování problémů poskytnutých výrobcem vašeho běžeckého pásu. Pokud nemůžete zjistit zdroj zápachu, přerušte jeho používání, dokud běžící pás nebude moci opravit zkušený odborník.

 

 

Zpět do obchodu