Eliptický trenažer vrže

Pravidelná údržba eliptické soustavy je nezbytná pro prodloužení životnosti stroje a umožnění jeho řádného fungování. Udržujte stroj v čistotě a bez zbytků vysáváním pohybujících se částí a otíráním stroje čistým bavlněným hadříkem.

Pravidelně kontrolujte, zda nejsou na stroji uvolněné spoje a dotáhněte je. Vytvoření konzistentní mazací rutiny na pohyblivých částech eliptické soustavy jej může zabránit pískání.

  • Zkontrolujte podlahu, kde jsou umístěny eliptické soustavy a ověřte, zda je podlaha rovná. Nerovnoměrná podlaha by mohla vytvořit zbytečný stres na pohyblivých částech eliptické soustavy, což by zavrčelo.
  • Na šrouby, které spojují řídítka se spodními rameny, nastříkejte aerosolové víceúčelové mazivo. Dolní paže podporují chodidla nebo pedály na eliptickém trenažéru.
  • Nastříkejte mazivo na šrouby spojující ramena válečku s klikou hlavního počítače. Ramena válečků klouže podél ramen válečků a klika poskytuje odpor ramenům válečků.
  • Kolem válečků na pedálech naneste mazivo. Použijte eliptikal a rozprostřete mazivo na válečkové rampy. Otřete veškerý přebytečný tuk z válečků a ramp. Námořní mazivo je určeno k mazání otevřených převodových stupňů a může trvat déle, což umožňuje delší dobu mezi mazáním.

Čas od času je dobré vyčistit vlastní eliptický cvičební stroj, aby se snížil šumící zvuk. I když se tyto konkrétní pokyny vztahují na můj eliptický stroj Life Fitness, základní komponenty většiny eliptických trenažérů jsou stejné, takže pro ostatní značky můžete postupovat stejným způsobem.

Jediné, co musíte udělat, je …

  • Odpojte levou zadní část eliptické soustavy (Existuje sedm šroubů s hlavou, které je třeba nejprve vrátit zpět; v takových situacích je obzvlášť užitečné mít vrtačku)
  • Pohybujte skořepinou podél pedálu (nelze ji zcela oddělit), abyste odhalili vnitřní fungování stroje; možná budete muset trochu manipulovat s pedálem, abyste získali pravý úhel
  • Prohlédněte vnitřek stroje, zejména kolem pásů, zda neobsahuje prach
  • Vyčistěte prach pomocí vakua a / nebo suchého hadříku. Udělejte to důkladně, budete muset vyčistit, pak trochu pohnout pedálem, abyste odkryli jinou část kola a pásku, potom pedál trochu posunete. Nečistěte eliptikum mokrým hadříkem – nechcete vystavovat žádné kabely ani jiné komponenty vodě a nechcete zachytávat vlhkost uvnitř stroje
  • Chcete-li získat lepší přístup do vnitřku stroje, můžete také odšroubovat druhou zadní skořepinu a nechat otevřenou obě véčko, ale není to povinné (neudělal jsem to, protože levá strana mého eliptikálu je velmi blízko zdi)
  • Nakloňte vnější skořepinu zpět na místo a zašroubujte šrouby
  • Užijte si opětovné použití eliptické soustavy – pískání zdarma – a zapište si do kalendáře poznámku, abyste vyčistili vnitřky asi za šest měsíců, nebo jakmile uslyšíte další pískající zvuky

Vyčistěte eliptický stroj přibližně dvakrát ročně (ačkoliv by se člověk musel častěji čistit, pokud se bude hodně používat, a méně často, pokud se používá jen zřídka). Používám svůj důl asi 10 hodin každý týden a místnost, ve které je používám, je příliš čistá a bez částic, takže ji nemusím čistit tunu, nicméně eliptický, který viděl použití více lidí v domácnosti a byla možná v garáži nebo někde, kde by prach vyžadoval větší úklidovou údržbu, a jeden v tělocvičně byvyžadoval mnohem větší péči.

 

Další příznaky, příčiny a řešení

Zde jsou některé z příznaků těchto problémů a jaké jsou nejpravděpodobnější příčiny:

  • Pískání a kliknutí: Problémy s ložisky kolem oblastí podbřišku stroje, které mají kolem sebe spoustu kabeláže – tyto části jsou utěsněny, takže k vyřešení těchto problémů budete pravděpodobně potřebovat odbornou pomoc.
  • Náhlý pokles nebo sklouznutí v odporu: Problémy s pásy, které běží podél eliptického posilovacího stroje – pravděpodobně to znamená, že v některých oblastech jsou slabé a budete je muset nechat vyměnit.
  • Pískavý zvuk kolem přední části stroje: To může být způsobeno tím, jak se plastové skořepiny kolem držadel otírají.
  • Bílý prach kolem závěsu mezi bílými skořápkami v přední části stroje: To je také způsobeno tím, jak se tyto plastové skořepiny vzájemně otírají. Nejsou to žádné zvláštní problémy; Jediné, co musíte udělat, je setřít prach pryč, ale pokud chcete, aby se prach neobjevil na prvním místě, můžete odstranit skořepiny z přední části stroje, umístit černou elektrickou pásku kolem místa, kde dvě různé plastové části se otírají k sobě a poté nasaďte kryt.

Využíváte trenažér ve formě běžeckého pásu a chcete i nadále, aby sloužil kvalitně? Záleží vám na každé jeho funkci a dlouhé životnosti? Chcete si zajistit jeho správné používání a nastavení? K tomu, aby sloužil k užitku je potřebné také jeho vycentrování.

 

Zpět do obchodu