Chcete, aby vaše fitness vybavení fungovalo kvalitně a dlouhodobě? Máte nějaký problém s běžeckým pásem a potřebujete poradit? Řešíte momentálně hlučnost svého běžeckého pásu? Pojďte se podívat co v takovém případě dělat a jak problém hlučnosti vyřešit.

Běžecké pásy patří k oblíbeným trenažérům, které slouží jako stimulátor běhu či chůze, které můžete provozovat přímo v interiéru a neohlížet se na aktuální počasí venku. Funkce zařízení lze dle konkrétního typu pohodlně nastavit podle aktuálních potřeb a můžete začít spalovat kalorie, posilovat svalovou hmotu, srdce či hubnout.Tak jako každé zařízení, i běžecké pásy se časem opotřebují a můžete se setkat s různými závadami, které znemožňují běžecký pás používat nebo narušují pohodlí a komfort, na který jste byli zvyklí.

Běžecký pás je hlučný

Častým problémem běžeckých pásů je nezvyklá hlučnost. Co tedy dělat, když je váš běžecký pás hlučný?Hlučnost pásu můžou způsobovat různé okolnosti. Jedním z nejčastějších důvodů jsou ložiska, špatně zarovnaný díl, uvolněná kladka, nebo opotřebovaný motorový pás.

V první řadě je tedy potřebné zkontrolovat vodítka řemenů pod běžícím pásem. Vodítka můžou být totiž agresivně zatlačené přímo do pásu, a to může být jedním z důvodů, proč váš běžecký pás způsobuje nepříjemný zvuk.