Inspekce běžeckého pásu a paluby

KROK 1

 

Pro vizuální kontrolu pásu a paluby nebo pro čištění pod pásem před aplikací maziva musí být pás snížen. Uvolněte napínací váleček podle pokynů v uživatelské příručce nebo klikněte na téma nápovědy pro nastavení kráčejícího pásu v části věnované řešení problémů. Šrouby v napínacím válci příliš neuvolňujte, jinak by šrouby vycházely z hřídele válce. Tento krok nemusí být nutný pro váš model běžeckého pásu nebo pro pás a palubu.



KROK 2

 

Zkontrolujte pás a plošinu. Paluba by měla být hladká bez rýh, jám nebo exponovaného dřeva. Pás by měl mít rovnoměrný hřebenový pocit z jedné strany pásu na druhou (pás lze opotřebovat bez jakýchkoli senzorických známek problému). Pokud cítíte hluboké drážky v palubě nebo nerovnoměrné opotřebení na spodní straně pásu, je nutná výměna součástí. Vizuálně se podívejte na spodní stranu pásu. Mělo by to mít jednotný vzhled. Černé pruhy v pásu jsou známkou opotřebení spodní vrstvy. Velmi opotřebované pásy se budou cítit hladce v oblastech, kde normálně chodíte - měli byste si myslet, že hladké je dobré, ale ne v pásech, protože čím je pás jemnější, tím více kontaktní plochy. Další používání běžeckého pásu může poškodit drahé elektrické součásti.



KROK 3

 

Zkontrolujte, zda nedošlo k selhání švu v pásu. Tam, kde vidíte spojený pás (obvykle v diagonálním uspořádání), zkontrolujte, zda má spodní strana zesílený konzistentní pocit. Vizuálně zkontrolujte šev shora. Má trojúhelníkové oblasti, které nazýváme prsty, které jsou sešity k sobě a poté tepelně utěsněny, aby vytvořily pouto mezi dvěma kusy. Měly by být jednotné a neměly by vykazovat žádné známky tažení. Pokud se šev oddělí, je nutné vyměnit pás. Šev bude obvykle tlustší než ostatní části vašeho pásu a měl by být konzistentně měřen z jedné strany pásu na druhou.



KROK 4

 

Pokud jsou pás a plošina v dobrém stavu a máte problémy s běžeckým pásem, zkuste použít náš světově proslulý běžecký pás Lube a vyzkoušejte, zda lze problém vyřešit mazáním. V některých případech nelze stav pásu určit fyzicky. Pokud problémy přetrvávají, vyměňte pás. Problém s palubou bude vždy možné určit tak, že na palubě cítíte známky opotřebení.



KROK 5

 

Vrácením těchto kroků vrátíte běžecký pás do provozuschopného stavu podle pokynů uvedených v příručce pro majitele nebo podle pokynů v části nápovědy k opravám.



KROK 6

 

Pokud je balíček opotřebovaný, můžete jej vrátit do použitelného stavu bez větších nákladů, dokud není balíček prasklý. Některé dražší běžecké trenažéry mají paluby, které mohou být převráceny pro dvojnásobnou dobu opotřebení (někteří tvrdí čtyři opotřebitelné strany, ale buďte velmi opatrní před tímto tvrzením. Pokud máte ten, který se nosí na obou stranách nebo jej nelze převrátit, musí být paluba připravená Ujistěte se, že povrch je hladký. Zbruste všechny drážky nebo jámy a pak můžete zakrýt palubu pomocí naší sady Mylar Fix Kit , abyste získali nový opotřebovací povrch pro pás, na kterém se bude pohybovat. To vám ušetří náklady na nový na palubu - je opravdu drahé přepravovat palubu a díky hmotnosti a liché velikosti paluby se sotva dostanou ve skvělé kondici.

Zpět do obchodu