Testování na problémy s rychlostí

 Testování na problémy s rychlostí


1. Možná máte problém s pásem a plošinou. Testujte následujícím postupem:

a) bez zapnutí stojanu na běžeckém pásu
b) zatlačte pás ve směru, v jakém se normálně otáčí
c) pokud se pás velmi obtížně otáčí (na většině běžícího pásu), znamená to, že máte vysoké tření pásu / paluby. Podrobné pokyny získáte kliknutím na dokument „ Pokyny pro inspekci pásů a plošin“ . Pokud máte vysoké tření pásu / plošiny, občas jste mohli poškodit desku DC. Pokud pás volně chodí, máte jiný problém.

2. Pokud projde kontrolou pásu / plošiny, můžete mít problém s výstupem desky DC. Pokud jsou testy řemenu v pořádku a máte kolísání rychlosti, zkuste tento test:

Nastavte rychlost na 2,5 MPH. Nechte běžící pás běžet bez kohokoli na opasku. Zkontrolujte, zda je rychlost konstantní nebo zda se liší.
Pokud nedochází k žádné změně, nasedněte na pás. Pokud se rychlost zpomalí nebo zrychlí, můžete mít na desce DC problém s výstupem. Toto je deska, která se připojuje přímo k motoru.
3. Možná máte v motoru zkrat. Pokud zapnete stroj a máte nestabilní rychlost, mohl by se vyskytnout problém v desce stejnosměrného proudu nebo v motoru nebo v obou. S jednoduchým multimetrem můžete testovat na stupnici kontinuity a zjistit, zda máte uzavřený obvod mezi přívodem stejnosměrného motoru a společným uzemněním. Vždy byste měli mít otevřený obvod.

4. Možná máte problém se signálem rychlosti. Ovládací prvky na horním panelu vysílají signál do spodní elektroniky, aby jim pomohly nastavit vhodnou rychlost. Pokud se vyskytne problém v generátoru signálu, v komunikačních spojích nebo ve zpětných vazbách, budete mít nepravidelný rychlostní provoz.

Test komunikace - Při zvyšování rychlosti na běžícím pásu vyhledejte na desce blikající signál. Většina desek má testovací kontrolku zpětné vazby signálu. Pokud LED bliká, je komunikace v pořádku.
Test zpětné vazby - Pokud je vaše jednotka vybavena optickou zpětnou vazbou (disk uvnitř senzoru), můžete vyměnit jednotku zpětné vazby sklonem (to je stejná část na mnoha strojích Icon). Pokud je to v pořádku, nemáte problém. Pokud se jedná o jednotku s magnetickou zpětnou vazbou, můžete testovat kontinuitu pomocí multimetru nebo vyměnit za novou součást a otestovat ji. Mnohokrát před kuchyňským magnetem před signálem se na konzole zobrazí rychlost, pokud je magnetický senzor dobrý.
Generátor signálu - Pokud máte problém s generátorem signálu, bude vaše rychlost nestabilní s osobou na stroji nebo bez osoby na stroji. Můžete dokonce získat kód chyby rychlosti z jednotky.

Využíváte trenažér ve formě běžeckého pásu a chcete i nadále, aby sloužil kvalitně? Záleží vám na každé jeho funkci a dlouhé životnosti? Chcete si zajistit jeho správné používání a nastavení? K tomu, aby sloužil k užitku je potřebné také jeho vycentrování.

 

Zpět do obchodu