Jedním z častých problémů běžeckých pásů je jeho tření

Tření běžeckého pásu

  Máte problém třeba s třením pásu? Je třeba provést důkladné odstraňování problémů s hlavními součástmi stroje. Před provedením takových úkolů odpojte zařízení od zdroje napájení. Řiďte se pokyny pro údržbu od výrobce běžeckého pásu, abyste snížili riziko selhání strojeBěžecký pás je tradičním vybavením profesionálních fitness center a také domácností. Pomáhá udržet si fyzickou kondici a je skvělým společníkem při hubnutí. Navíc oceníte jeho využití především z důvodu, že nemusíte běhat v zimě někde venku nebo vás neodradí od pohybu deštivé počasí.

Při využívání běžeckého pásu se musí počítat i s tím, že časem se jeho kvalita opotřebuje a přijdou různé poruchy a odchylky, které se nechají vyřešit drobnou opravou nebo servisem.

Tření běžeckého pásu

Jedním z častých problémů běžeckých pásů je jeho tření. Co tedy dělat, když vaše zařízení vykazuje tření pásu?

Tření pásu je způsobené především opotřebením. Opotřebení následně způsobuje větší tření s palubou a tím vzniká větší množství tepla v pásu. Důsledkem toho dochází k opotřebení a zmíněnému tření.Tření může být způsobené také nesprávným natažením běžeckého pásu. Nemůže být ani příliš volný, ale ani příliš utažený, protože právě přílišným utažením vzniká tření mezi válcem a pásem. Pokyny ke správné údržbě by měl obsahovat každý manuál k běžeckému pásu.

Tření pásu má za následek zvýšenou činnost motoru proto, aby pás pracoval lépe. Tím pádem běžecký pás spotřebuje i více elektrické energie a vynaloží se větší síla k běžeckému pásu.Tření pásu lze tedy minimalizovat pravidelným a vhodným mazáním. Je potřebné dodržovat nejen pravidelnost, ale také množství oleje určeného pro tento účel. To znamená, že ani málo ani moc.Běžecké pásy disponují také jističem, který při zapnutí vytáhne velké množství zesilovačů a bezpečnostní systém pracuje v pořádku. Naopak při vypnutí jističe několikrát, je potřebná jeho výměna, protože co výpadek, tak to značné oslabení.

Problému se třením běžeckého pásu můžete předcházet sami, pokud ale i přes vaši péči vykazuje stroj stále problémy, musí opravu provést profesionální servisní pracovník. Vždy postupujte podle pokynů pro odstraňování problémů poskytnutých výrobcem vašeho běžeckého pásu.

Zpět do obchodu