Můj běžící pás nezůstane centrováný

Můj běžící pás nezůstane centrováný

Využíváte trenažér ve formě běžeckého pásu a chcete i nadále, aby sloužil kvalitně? Záleží vám na každé jeho funkci a dlouhé životnosti? Chcete si zajistit jeho správné používání a nastavení? K tomu, aby sloužil k užitku je potřebné také jeho vycentrování.

Můj běžecký pás nezůstane vycentrovaný

Oblíbenost běžeckého pásu stále stoupá a je obsahem komfortu nejedné domácnosti nebo fitness a dalších služeb. Jeho správné fungování má vysoký vliv na účel využívání, a proto je důležité správná péče i nastavení.

K správné funkci trenažéru je potřebné také jeho vycentrování, ale co dělat, když pás vycentrovaný nezůstane?

V případě, že po centrování pás vycentrovaný nezůstane, je potřebná kontrola válce, jestli je určený pro plastová pouzdra. Ještě kdysi to obnášelo výměnu válce, ale dnes je již naštěstí jiné řešení. K dispozici je náhradní souprava s válečkovým pouzdrem. Je nejen úsporná, ale slouží k dlouhodobé opravě domácích modelů běžeckých pásů. Tyto modely mají dokonce přepracovaný válec s gumovým potahem a ten eliminuje potřebu pouzdra.

Dále je potřebná kontrola zadní strany běžeckého pásu. A přesněji kontrola oblastí, ve kterých jsou upevněny šrouby zadního válce. U některých pásů je možné, že koncovky jsou plastové a umístěné na přední straně. Při trhlinách mohou šrouby začít plast vytahovat, a to způsobuje nerovný tlak na pás a problémy s měřením. Tady je potřebná výměna koncových krytů.

V případě soustředěného pásu, když žádná osoba na něm nestojí, zkontrolujte úroveň podlahy. V případě, že úroveň podlahy není v pořádku, přesuňte trenažér na místo, kde bude ve vodorovné poloze.

Zkontrolujte temenem kolejnice hladinu na stroji. Mnoho společností instaluje můstky pod strojem. Pokud je podlaha ve vodorovné poloze, ale trenažér nikoliv, je potřebné můstky upravit.

Někdy se stává, že uživatelé chodí po pásu víc na jedné straně než jiní. Je potřebné trenažér nastavit tak, aby došlo k vyvážení tedy kompromisu, aby se na trenažéru mohlo chodit či běhat bez sledování pásu.

 

Zpět do obchodu