Jak otestovat pojistku

Jak otestovat pojistku

Je snadné otestovat pojistku. Pokud vám chybí jednoduchý multimetr, můžete pojistku přenést do Radio Shack a mohou ji pro vás vyzkoušet. Nezapomeňte, že při výměně pojistky NEPOUŽÍVEJTE pojistku, která se liší od pojistky, která byla původně v zařízení. Některé pojistky jsou pojistky s rychlým úderem, které dělají přesně to, co znějí ... rychle vyhodí, jakmile je překročeno zatížení zesilovače. Na druhé straně, jiné běžně používané pojistky v běžícím pásu jsou pojistky s pomalým úderem, které pro vyfukování vyžadují trvalý proud nad jmenovkou.

NIKDY nenahrazujte pojistku jinou hodnotou, než je původní, pokud opravdu nevíte, co děláte, protože to může způsobit nebezpečí úrazu elektrickým proudem nebo požáru.

Pokud máte multimetr, můžete pojistku otestovat nastavením měřiče na stupnici kontinuity a poté se dotknout jednoho testovacího kabelu na každé straně pojistky. Pokud je pojistka dobrá, přečtete si uzavřený obvod. Pokud máte spálenou pojistku, přečtete otevřený obvod. Snadno. Pokud je to dobré, máte další problém. Pokud je spálená, vyměňte pojistku. Pokud pojistky nadále foukají, kontaktujte nás se svým problémem a my vám můžeme pomoci zjistit, co je špatně.

 

Zpět do obchodu